Binnenkijker 'In de buurt Breda' - 14-05-2021

Een woning uit de jaren vijftig met maar liefst acht verschillende kamers: dat is het huis van Femke Baten (29) en haar vriend Lion. De twee wonen sinds vier jaar aan de Heuvelbrink in Breda.

 

Femke komt uit Standaarbuiten en Lion is geboren en getogen in Zevenbergen, maar de twee hadden al snel een klik met Breda. Zij studeerde er, hij werkt al jarenlang op het Newmancollege in Hoge Vucht. De keuze voor hun toekomstige woonplaats was dus snel gemaakt. “Nu we nog jong zijn, wilden we graag in de stad wonen”, vertelt Femke.

 

Klushuis

 

De twee scrolden een jaar lang dagelijks door Funda, totdat ze het huis aan de Heuvelbrink tegenkwamen. Het stond al maanden leeg: in de meeste kamers was geen vloer te bekennen en de kozijnen zaten vol gaten. Kortom, hier moest flink geklust worden. “Ik kon er makkelijk doorheen kijken”, stelt Femke. “Lion vond dat in eerste instantie wat lastiger, maar hij vertrouwde me.”

 

“Ik zag alleen maar mogelijkheden. Het was een pand waar ik als interieurontwerper helemaal los kon gaan. Het zijn veel losse kamers, maar allemaal ruim. ” Femke werkte jarenlang bij IKEA op de interieurafdeling en is nu freelancer.

 

LEES DE REST VAN HET ARTIKEL OP www.indebuurt.nl/breda