Wie is Femke


Femke Baten (1992) werkt vanuit haar creatieve studio in Breda als interieur- en fotostylist. Na haar studie aan de Kunstacademie was Femke bijna 5 jaar werkzaam op de interieurafdeling van een groot Zweeds warenhuis waarna ze in 2016 haar eigen bedrijf (Studio Femke Baten) begon. 

 

Inmiddels heeft ze gewerkt voor een breed scala aan opdrachtgevers, wordt regelmatig gevraagd als spreker over fotostyling en staat sinds enkele jaren niet alleen achter, maar ook vóór de camera. De combinatie van offline (het fysieke interieur) en online (digitale media) maakt haar werk bijzonder.

 

“Als Millennial ben ik opgegroeid in de periode waarin het internet zich razendsnel heeft ontwikkeld. Ik kan me dus nog goed herinneren hoe het was vóór de explosieve groei van internet en social media en tegelijkertijd ben ik ook net als velen vergroeid met mijn smartphone. Mijn kracht zit in het verbinden van die twee werelden.”


Ook Femke

... in 2023 ben ik moeder geworden van onze prachtige dochter Lieke.

... muziek maken is mijn andere creatieve uitlaatklep. Sinds mijn 9e speel ik klarinet. Nog elke vrijdagavond rijd ik naar mijn geboortedorp voor de repetitie van het harmonie orkest daar.

... altijd al heb ik een zwak gehad voor álles met een stippenprint. Kleding, schoenen, woonaccessoires: als iets stippen heeft, ben ik op slag verliefd.

... ik ben een enorme dierenliefhebber. Ik kom tot rust door te wandelen in het bos met onze hond Lilly. 

... in de auto staat de radio standaard op NPO klassiek óf op Radio NL. Heerlijk die tegenstelling: in beide vind ik de schoonheid en ontspanning van muziek, maar op een andere manier.Postadres:

Franse Akker 14

4824AK Breda