Slimme berging

Verbouwingsadvies voor een slimme berging en bijkeuken

Verbouwen

Wil je die krappe bergruimte of bijkeuken verbouwen tot een praktische plek waar je alles kwijt kunt en je genoeg ruimte hebt om te wassen, strijken en hobby'en? Dan is het belangrijk om te starten met een goede basis. Hoe deel je de ruimte zo effectief mogelijk in en maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte? Dit kunnen lastige vragen zijn om te beantwoorden als het om je eigen huis gaat. Dan is het lastig objectief naar je eigen interieur te kijken. Een verbouwadvies zorgt er dan voor dat je zeker start met een goede basis!

Verbouwadvies

Het maken van een verbouwadvies begint met het in kaart brengen van de huidige situatie. Hierbij wordt de bestaande toestand vastgelegd d.m.v. het maken van foto’s en het nemen van de maten van de betreffende ruimte. Deze tekening zal de onderlegger zijn voor de verdere uitwerking van het advies.

Na het in kaart brengen van de bestaande situatie, is het belangrijk goed te luisteren om inzicht te krijgen in wat er nu eigenlijk allemaal gebeurd in de desbetreffende ruimte. In de berging zijn dit vaak heel diverse dingen: tuinspullen opbergen, de boodschappen stallen, wassen, de was drogen, strijken, hobby'en en kleine klusjes opknappen. Het is belangrijk om al deze dingen mee te nemen in het ontwerp.

Met al deze informatie wordt vervolgens aan de slag gegaan. Er worden diverse ideeën over de indeling van de ruimte opgezet en uiteindelijk resulteert dit in een ontwerp. De opdrachtgever krijgt niet alleen dit eindontwerp te zien, maar er wordt ook inzichtelijk gemaakt waarom dit de slimste en beste keuze is door de puzzel die aan het uiteindelijke ontwerp vooraf is gegaan toe te lichten. Van de eerste schets tot aan het uiteindelijke plaatje. Zo krijg je inzicht in de diverse alternatieven en hun voor en nadelen. Van het uiteindelijke ontwerp is in dit geval een ruimtelijk model gemaakt (zie de video hieronder)

Een slimme berging/bijkeuken

In dit ontwerp wordt er slim gebruik gemaakt van de bestaande ruimte door de wasmachine en droger niet in de ruimte zelf, maar in de uitsparingen van de voormalige ramen te plaatsen. Op deze manier staan de apparaten ook meteen op een prettige hoogte: je kunt de was in en uit de trommel halen zonder te hoeven bukken. Je kunt de wasmand daarbij kwijt op het aangrenzende aanrechtblok. Hierin is tevens plaats voor wasmiddelen e.d. . Ook is er een spoelbak om het een en ander schoon te spoelen. Aan de achterzijde van deze inbouwapparaten bevindt zich de berging, waar een grote kastenwand is gemaakt. Hier kunnen alle losse spullen praktisch worden opgeborgen. Een relatief kleine aanpassing, maar een grote verandering zonder grote constructieve wijzigingen in het huis aan te brengen!