De Suikerbaron

Pop-up restaurant "de Suikerbaron"

De Suikerbaron

Tijdens beide weekenden van de Kunst en Cultuurroute Moerdijk 2016 was het culinair genieten in pop-up restaurant 'de Suikerbaron'. Het restaurant bevond zich in de voormalige Suikerentrepot te Standdaarbuiten (http://suikerentrepot.nl/). Het interieur voor dit tijdelijke pop-up restaurant werd ontworpen door Studio Femke Baten in samenwerking met Mayra van Eijndhoven.

De Suikerentrepot

Men zegt wel eens: “wie wat bewaard die heeft wat”. De Suikerentrepot heeft een rijke
geschiedenis die aan het pand plakt, misschien wel letterlijk aangezien het pand vroeger voor de opslag van suiker is gebruikt. In de tijden dat dit pand in gebruik was als suikeropslag, was suiker een luxe goed. Een prachtig stukje geschiedenis. 

Het concept

Onder het mom van re-use en recycle, ontpopte zich tijdens de Kunst- en Cultuurroute 2016, “de Suikerbaron”, een pop-up restaurant. Het interieur werd volledig opgebouwd uit mooie vondsten uit de Suikerentrepot. Zo ontstond een korte en tijdelijke terugblik in de tijd.  Er was gelegenheid om te genieten van deze bijzondere meubels, maar uiteraard ook de mogelijkheid een heerlijk kopje koffie of thee te drinken. Er werd tevens een speciaal menu samengesteld waar heerlijk van kon worden geproefd. Perfect voor een korte tussenstop voor een heerlijke lunch of om aan het eind van de dag lekker te dineren; het kon allemaal in “de Suikerbaron” !