'Kunst in Context'

ons verhaal


Petya Chalakova

Mijn naam is Petya en ik kom uit Bulgarije. Ik werk als freelancer, waardoor ik de mogelijkheid heb te reizen en steeds nieuwe plekken te ontdekken. Éen van die plekken is Breda, waar ik op dit moment woon.

 

Ik ben werkzaam in de kunstbranche sinds 2008. Toen startte ik als galerie curator in Sofia (Bulgarije). Sindsdien heb ik meegewerkt aan diverse creatieve evenementen en verschillende sociale en artistieke projecten.

 

Mijn ervaring in dit werkveld heeft me geleerd hoe je een kunstwerk met een omgeving kan matchen. Daarom zie ik mezelf vooral als kunst match-maker: iemand die je kan helpen kunst te vinden die bij je past en helpen met het starten van jouw eigen bijzondere kunst verzameling. 

 

Petya verzorgt als kunstcurator het proces rondom de totstandkoming van de expositie.

 

Website: www.zelenilimoni.com

Femke Baten

Mijn naam is Femke en ik woon in het Brabantse Breda. Vanuit daar werk ik als interieur- en fotostylist.

 

Mijn liefde en oog voor mooie dingen zat er al vroeg in. Ik vond het als kind al heerlijk om te mixen en spelen met kleuren, materialen, vormen en texturen. In 2014 behaalde ik mijn bachelor 'Ruimtelijk Ontwerp' in

de richting interieurarchitectuur aan de Kunstacademie in Breda. 

 

Na de Kunstacademie werkte ik bijna 5 jaar op de interieurafdeling van een groot Zweeds woonwarenhuis, waarna ik in 2021 volledig voor mijn eigen bedrijf ben gegaan.

 

Als freelance fotostylist bedenk en realiseer ik styling voor foto's en video's voor bedrijven in de interieurbranche. Daarnaast kun je bij mij ook terecht voor een sterk concept en de uitvoering van jouw bedrijfsinterieur.

 

Femke heeft bij de 10 geselecteerde kunstwerken een styling concept en passende setting ontworpen: kunst in context!

 

Website: www.studiofemkebaten.nl